Новина: Google готви "убиец" на Facebook
(Категория: Технологии)
Публикувано от naskoart
вторник 29 юни 2010 - 17:47:50


Google подготвя собствена социална мрежа, с която ще конкурира Facebook.

Разкритието идва от създателя на Digg - Кевин Роуз, който говори за проекта Google Me в своя микроблог в Twitter, предаде TechNews.bg.Роуз твърди, че е научил този "огромен слух" от много надежден източник. Google Me вече носи прозвището "убиец на Facebook", съобщава sfweekly.com.


Едва ли е изненада амбицията на Google да разшири влиянието си в социалните мрежи. Лидерът в търсенето постоянно пуска различни социални услуги, разчитайки, че някои от тях ще станат популярни.

През февруари компанията пусна услугата Google Buzz, която се явява конкурент на Twitter. Тя позволява на потребителите да общуват в интернет, без да излизат от пощенската си кутия в Gmail.

Google все още притежава социалната мрежа Orkut. Проектът не се наложи в англоезичните страни, но е изключително популярен в Бразилия и Индия. Orkut има над 100 милиона регистрирани потребители.

Според непотвърдена официално информация, услугата Google Me може да се окаже обновление на вече съществуващата функция Google Profiles.Новина от
( http://portal.naskoart.com/news.php?extend.27 )