Новина: Autodesk създаде безплатна онлайн услуга за моделиране на интериор
(Категория: Технологии)
Публикувано от naskoart
петък 23 април 2010 - 06:26:05


Autodesk създаде безплатна онлайн услуга за моделиране на интериор
Разработчикът на популярни пакети за компютърно моделиране (AutoCad, 3DS Max, Maya и др.) пусна безплатното онлайн приложение Autodesk Homestyler 2D and 3D, предназначено за двумерно и триизмерно моделиране на жилищни помещения и интериори. Преди проектът беше достъпен във вид на технологична демонстрация, а сега вече може да се използва на адрес LINK.
Autodesk Homestyler позволява да се променя дизайнът на стаи, да се прилагат общи елементи за оформление и мебели, както и продукти на конкретни фирми-производители, например Dacor, DuPont, FLOR Inc, Kohler, Merillat, Sherwin-Williams и др. На свой ред тези компании ще използват приложението на Autodesk на своите сайтове.

Работата може да започне както от абсолютно нов проект, така и като се избере някой от готовите варианти, които най-добре съответстват на жилището ви. При проектирането може да се превключва между 2D и 3D изглед и да се избира най-удобният ракурс.

Услугата на Autodesk е безплатна, не изисква инсталиране на допълнителни компоненти и работи изцяло в браузъра. Регистрация на сайта е необходима само ако някои иска да съхрани своя проект или да го изпрати на приятел.
Новина от
( http://portal.naskoart.com/news.php?extend.5 )