Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
EasyGallery
NaskoArt Photography 2
Nasko Art Photography
The Magic of Sunrise and Sunset
Magic of Strandja
Нестандартни приложения на солта
Да посолим салатата или основното ястие, да поръсим мазно петно със сол...Това са само част от възможностите, които тази подправка ни предлага

Нека не се ограничаваме дотук и да помислим как можем да я използваме и да я превърнем в нещо наистина полезно. Може би няма да е никак трудно, като се има предвид, че според Salt Institute солта има около 14 000 приложения. Наистина невероятно, нали?

Едно от най-древните приложения на солта е било за консервиране на храна. Но с времето, хората откриват, че способностите и далеч не се изчерпват дотам. Преди е била доста по-трудна за получаване, но новите технологии я превръщат в нещо евтино и напълно достъпно. В нещо, без което нито един дом по света не би могъл да съществува.

Отдавна солта се използва и за почистване на най-различни части на дома и то по доста разнообразни начини. Наистина не е за вярване, че една обикновена сол може да почисти. Може би е трудно да си го представим в наши дни, просто защото сме затрупани от различни препарати. Но какво ли са правели хората преди тази химия да се появи на пазара? Най-вероятно са се справяли с подръчни средства, каквото е солта, и пак са успявали. Видове сол има най-различни – йодирана, нейодирана, нещо напълно различно – английската сол. Но тук говорим за обикновена готварска сол – NaCl и как можем да я използваме у дома.

В кухнята:

Добавете сол към вряща вода. Много хора смятат, че прибавянето на сол към водата на котлона ще я накара да заври по-бързо. Но в действителност, това не е вярно.Солта просто ще накара водата да заври при по-висока температура, намалявайки времето за готвене.

Сварете яйцата по-бързо. Това ще стане като добавите сол във водата, в която ги варите. Причината, както вече стана дума, е че водата ще заври при по-висока температура.

Проверете дали яйцата са пресни. Някои хора го правят като смесят 2 чаени лъжички сол с чаша вода и поставят яйцето в нея. Прясното яйце ще потъне, а старото ще плува.

Премахнете миризмата от пръстите. Няма по-неприятно нещо от това да свършим с приготвянето на храната, да измием добре ръцете си и да установим, че те отново миришат на чесън или лук. Можете да ги натъркате с малко оцет и сол и миризмата ще изчезне.

Спасете фурната си. Често се случва да печем нещо и да се образува мехурче, то да се спука и да напръска фурната. Тогава се появява и лошата миризма и пушекът. Решението е просто. Поръсете напръсканото със сол – пушекът и неприятната миризма ще спрат. Допечете си яденето и след като фурната изстине премахнете коричката, която се е образувала.

Почистете хладилника. Нужна Ви е смес от сод, вода и сол. Това ще почисти вътрешната част на хладилника и ще Ви избави от неприятните миризми. А и ще спаси храната, която консумира семейството от опасните препарати за почистване.

Почистете канала на мивката. Смесете сол с гореща вода и разбъркайте. След като солта се разтвори почистете мивката или просто излейте в канала. Правете го по-често.Това ще Ви отърве и от неприятната миризма на канал.
Posted by naskoart on четвъртък 12 август 2010 - 19:33:45 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Категории новини
 18+
Чат
naskoart
24 авг : 21:18
„Човекът ме озадачава най-много, защото жертва здравето си, за да прави пари. След което жертва пари, за да оправя разваленото си здраве. И още, той става толкова притеснен за бъдещето си, че спира да се радва на настоящето; резултатът е, че той не живее нито в настоящето, нито в бъдещето; живее сякаш никога няма да умре и после умира, след като всъщност изобщо не е живял".
Далай Лама

naskoart
23 фев : 19:12
Разбрах, че трябва да намаля интернета в момента, в който отворих вратата на тоалетната с двойно натискане на дръжката.

:)
13 ное : 06:16
- Знаеш ли, - пита един младоженец приятеля си - каква е разликата между хиената и тъщата?
- Хиената изчаква докато умреш.

naskoart
29 окт : 17:16
Един мъж пуснал обява във вестника: “Търся съпруга”.
На следващия ден получил стотина писма. Във всички пишело: “Вземете моята”.

Гласуване
Гласувай :)

Гласувай за мен в BGTop100.com

NaskoArtPhotography

Handmade

Weather
RSS Публикации
Нашите новини могат да бъдат показвани с ползването на RSS.
rss1.0
rss2.0
rdf
Последно от форумите
Публикувано от: naskoart
OFRM Geotrade 2019Q1 TOPO+CITY CYR за MapSource» к[още ...]
18 апр : 15:52

Публикувано от: naskoart
MapSource OFRM Geotrade 2018Q4 TOPO+City CYRDOWNLO[още ...]
08 фев : 18:05

Публикувано от: naskoart
OFRM Geotrade Topo Cyr 2018Q3 за MapSource : DOWNL[още ...]
26 дек : 07:46

Публикувано от: naskoart
OFRM Geotrade 2016 Q3 CITY CYR за MapSourceDOWNLOA[още ...]
12 ное : 07:11

Публикувано от: Анонимен
OFRM Geotrade 2016 Q3 CITY CYRhttp://www4.zippysha[още ...]
26 окт : 18:19

Публикувано от: Анонимен
Благодаря Наско!
03 авг : 20:42

Публикувано от: naskoart
Опитай ТУК
18 юни : 12:25

Публикувано от: Анонимен
Дааа, Линка не работи. Моля те качи го на друго мя[още ...]
18 юни : 06:56

Публикувано от: Анонимен
Мерси за поддръжката на нашите MapSource и BaseCam[още ...]
14 юни : 07:24

Публикувано от: naskoart
OFRM Geotrade 2016 Q1 Topo Cyr за MapSource - 88,[още ...]
15 май : 14:22

Copyright © 1999-2024 NaskoArt