Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
EasyGallery
Nasko Art Photography
The Magic of Sunrise and Sunset
Skype с нов интерфейс, видеоконференции и... Facebook


Skype представиха петата версия на своя чат/VoIP клиент след продължителни бета тестове, съобщиха от Engadget. Основното нововъведение е Facebook интеграцията. С нейна помощ потребителите ще могат да обновяват статуса си в социалната мрежа, както и да „харесват" и коментират чужди. Освен това, новата „телефонна книга" събира номерата на приятелите на Facebook контактите и те могат лесно да бъдат набирани през Skype.

Освен това, Skype 5 поставя на по-преден план някои по-слабо използвани услуги като споделяне на екрана, споделяне на файлове, SMS и други. Всички те са налични в раздела Skype Home. Новата версия на търсенето поставя приятелите от Facebook на най-горно място в резултатите, а освен това създателите на чат програмата уверяват, че качеството на разговорите е подобрено.

Интерфейсът също е претърпял определени промени. Чат прозорецът е много подобен на този в четвъртата версия, но списъкът с контакти е с нов дизайн, като в него вече се виждат снимките на останалите потребители. Редактирането на собствения профил също е „модернизирано", като вече може да се зададе каква част от информацията да се вижда при търсене.

Едно от нововъведенията, което тепърва ще търпи развитие, е възможността до 10 участници да се включат във видеочат. Услугата е все още в бета версия, като в бъдеще се очаква да стане платена добавка към безплатния иначе клиент. От Skype заявиха, че към момента повече от една трета от разговорите, които обслужват, са с видео и се очаква скоро това да стане „норма" при комуникацията.

На този етап Skype 5 е достъпен само за Windows, като се очаква след няколко месеца да се появи и за OS X.
Posted by naskoart on петък 15 октомври 2010 - 15:01:16 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Международен симпозиум по скулптура – Бургас 2010 г.


Международният симпозиум по скулптура -Бургас 2010 г. ще бъде официално закрит днес. Готовите творби ще бъдат представени от 17 часа в парка на к-с „Изгрев”, където ще останат за постоянно. Съгласно регламента на симпозиума, създадените в рамките на него скулптури остават собственост на Община Бургас. Идеята е те да бъдат използвани за естетическо обогатяване на парковата и градска среда на Бургас.


[ Read the rest... ]
Posted by naskoart on петък 01 октомври 2010 - 10:50:12 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Как да деактивираме или изтрием Facebook акаунта си?


Как да деактивираме facebook акаунта си в 2 бързи стъпки
1. На хоризонталното меню горе, точно до името ви (потребителя) има бутон Настройки (settings)

2. Още на първият таб в тази секция най-отдолу се намира линк Закриване на акаунта (deactivate account)[ Read the rest... ]
Posted by naskoart on сряда 29 септември 2010 - 19:06:11 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Излезе FineReader 10 Home Edition


Наскоро компанията ABBYY, известна главно с популярните си решения за документно разпознаване, обяви появата на най-новата версия на нейния софтуер за оптично разпознаване (OCR) за домашни потребители и студенти ABBYY FineReader 10 Home Edition, която вече е достъпна и в България, според дистрибутора на фирмата у нас - BMG.

Според официалната информация, версия 10 на ABBYY FineReader 10 Home Edition осигурява интуитивна и изключително точна OCR конверсия на сканираните или запечатани от дигитални фотоапарати или смартфони текстове в популярни редактируеми и позволяващи търсене електронни формати.

Приложението позволява на потребителите да се възползват в най-голяма степен от възможностите на OCR за дигитални камери и камери на смартфони, когато не разполагат с традиционния скенер или той не може да бъде използван, например в библиотека или по време на лекция. За да се постигнат най-добри резултати при разпознаването, софтуерът осигурява широк набор от нови инструменти за предварителна обработка на изображението и нови функции като коригиране на трапецовидните изкривявания, ISO шум и замъгляване на движението, разделяне на двойни страници и още много други. С технологията ABBYY ADRT, новият FineReader осигурява висока точност на разпознаването на текста и запаметяване на оформлението, възстановяване на оригиналната структура и елементи на документа във форматиране, присъщо за Microsoft Word.

За да се спести ценно време, необходимо за разучаване използването на основната функционалност, версия 10 осигурява и интуитивно взаимодействие с програмата благодарение на т.нар. Quick Tasks – потребителски сценарии, групирани в 3 части ("Scan", "Open" и "Photo") според източника на изображението. Quick Tasks позволяват на потребителите бързо да конвертират сканирани материали, изображения, снимки или текст в документи, готови за употреба, само с едно щракване на мишката.
ABBYY FineReader 10 Home Edition поддържа 179 езика за разпознаване, в това число и Български, и е оборудван с функция за автоматично идентифициране на езика, което отстранява необходимостта той да се задава ръчно, всеки път когато се разпознава нов документ. Новата версия поддържа и експорт на документи към гъвкаво HTML оформление със запазване на елементите на форматирането. По този начин потребителите лесно могат да редактират книги HTML на компютъра и да ги виждат на четци за електронни книги с различен размер.

ABBYY FineReader 10 Home Edition, разбира се, поддържа последната версия на операционната система Microsoft Windows и новия Microsoft Office 2010. Той позволява конверсия на документни изображения директно от приложенията на Office, както и изпращане на резултатите от разпознаването директно към приложения като Word и Excel за допълнителна обработка.

Според BMG, ABBYY FineReader 10 Home Edition е в наличност от 7 септември 2010 г. и вече може да се поръча при оторизираните партньори на компанията за България. В официалното съобщение липсва информация за цената на новия OCR продукт, но скоро очакваме повече подробности по този въпрос, с които, разбира се, ще ви запознаем своевременно, веднага щом ги научим.
Posted by naskoart on понеделник 27 септември 2010 - 14:16:13 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Петък 13 - суеверие или просто лош късмет


Поверието, че петък, 13-ти, носи нещастие е старо, а филмите с това название само подсилват ефекта му в една значителна част от хората.

Това е най-силно разпространеното суеверие сред човечеството, но учените не могат да установят откога и откъде точно тръгва то. Но те приемат, че е получено в резултат на наслагване на два символа, предполагащи нещастие - петък и 13.


[ Read the rest... ]
Posted by naskoart on петък 13 август 2010 - 09:30:49 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Spirit of Burgas
Пълната програма на Spirit of Burgas по дни и сцени:


Posted by naskoart on петък 06 август 2010 - 14:54:10 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Кой печели от Тотото?
3 000 000 лева джакпот, които ще се разиграят в четвъртък в „6 от 49” със сигурност ще предивзвикат опашки пред тотопунктовете. 3 000 000 лева възможна печалба срещу няколко лева залог си е сделка, която си е примамлива дори и без финансова криза. Но поредната тото-истерия предизвиква и въпроси – или поне дава повод да се поразмислим по темата.

Няма нормален българин, който да не подозира Българският спортен тотализатор в някаква далавера. Недоверчивият и параноичен средностатистически гражданин на България е научил от опит едно – където се въртят много пари, се върти и някаква измама.


[ Read the rest... ]
Posted by naskoart on четвъртък 05 август 2010 - 05:03:29 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Снимайте филм заедно с Ридли Скот


Такава покана отправя компанията LG Electronics, която е спонсор на нов експериментален проект на YouTube, подкрепян от прочутия режисьор. Документалният филм „Животът в един ден”, който ще се получи в последствие, ще покаже 24 юли 2010 г. през погледа на хора от цял свят.

[ Read the rest... ]
Posted by naskoart on петък 23 юли 2010 - 16:54:00 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Дезинфекцираните басейни са токсични
При взаимодействието на дезинфектантите с кремовете против изгаряне, потта и кожата се образува токсичен коктейл от химикали, които водят до ред болести

[ Read the rest... ]
Posted by naskoart on петък 23 юли 2010 - 16:26:39 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Цирк "Балкански" - акробати от Кения
Posted by naskoart on четвъртък 15 юли 2010 - 15:55:21 | Read/Post Comment: 0 |изглед за печат създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
Категории новини
 18+
Help to buy a D-SLR
Чат
Трябва да сте логнат, за да пишете коментари на този сайт. За да се регистрирате моля натиснете тук ако нямате регистрация.


naskoart
24 авг : 21:18
„Човекът ме озадачава най-много, защото жертва здравето си, за да прави пари. След което жертва пари, за да оправя разваленото си здраве. И още, той става толкова притеснен за бъдещето си, че спира да се радва на настоящето; резултатът е, че той не живее нито в настоящето, нито в бъдещето; живее сякаш никога няма да умре и после умира, след като всъщност изобщо не е живял".
Далай Лама

naskoart
23 фев : 19:12
Разбрах, че трябва да намаля интернета в момента, в който отворих вратата на тоалетната с двойно натискане на дръжката.

:)
13 ное : 06:16
- Знаеш ли, - пита един младоженец приятеля си - каква е разликата между хиената и тъщата?
- Хиената изчаква докато умреш.

naskoart
29 окт : 17:16
Един мъж пуснал обява във вестника: “Търся съпруга”.
На следващия ден получил стотина писма. Във всички пишело: “Вземете моята”.

Гласуване
Гласувай :)

Гласувай за мен в BGTop100.com

NaskoArtPhotography

Handmade

Weather
RSS Публикации
Нашите новини могат да бъдат показвани с ползването на RSS.
rss1.0
rss2.0
rdf

Fatal error: Call to undefined method e107::lan() in /home/naskoart/public_html/portal/e107_plugins/social/e_comment.php on line 11